Het normale leven gaat weer beginnen

Vandaag is school officieel  begonnen. We hebben ons rooster, boeken en mentor toegewezen gekregen. Al mijn schriften en pennen liggen klaar om gebruikt te worden. Ik ben klaar voor IB!

Vanochtend moesten we met z’n alle om 8.10 op school zijn. We moesten vroeg opstaan, maar dat vond ik eigenlijk soort van leuk. De drukte in de badkamer, en het gejuich van mijn Italiaanse bathroommate Ileana als er weer een douche vrij was. Ik heb een prima rooster. De lessen zijn hier heel anders dan op het Laar & Berg. Iedereen let hier op en doet zijn best. De lessen worden daardoor ook een stuk interessanter, omdat er discussies ontstaan. Ik kan er nu nog niet heel veel over vertellen, maar volgende week zal ik meer vertellen over de lessen.

De afgelopen week heb ik weer heel veel gedaan. Nieuwe mensen leren kennen, leuke gesprekken gehad, meer geleerd over UWC en af en toe mezelf wat rust gegund. Afgelopen week heb ik Oxie ontmoet. Een jongen uit Kongo die geen woord Engels praat. We communiceren via handgebaren en google translate, maar het is altijd heel gezellig. Ik ben aan het einde van de dag altijd redelijk moe van al het Engels om me heen, ik vind het heel knap dat hij zo goed z’n best doet om Engels te leren. Het is namelijk heel moeilijk als je niet kan communiceren met andere. Ik leer Oxie nu steeds beter kennen. Hij vertelde dat zijn moeder wilde dat hij dokter moest worden, daarom moest hij een bepaald vakkenpakket nemen. Maar hij vond het helemaal niet zo geweldig om dokter te worden, het is in zijn cultuur veel minder vrij dan bij ons. Voor een jongen als Oxie is het daarom ook geweldig om zijn school af te mogen maken op UWC.

Ook hebben we veel speurtochten gedaan deze week. Maastricht is echt een hele leuke stad! Ik ben er nu een paar keer geweest, en de sfeer is super. De terrasjes, de mooie winkels en de mooie gebouwen. Heel erg leuk.

We hebben heel wat workshops gedaan over verschillende onderwerpen. Ik vond vooral de workshop over de UWC values heel bijzonder (je kunt de values vinden bij het kopje ‘UWC?’). Deze workshops werden gegeven door leerlingen, en dit deden ze allemaal zo goed. Hier organiseren de leerlingen eigenlijk bijna alles, wat heel leuk is! Daarbij, kunnen ze ook nog eens heel erg goed organiseren en presentaties geven. Elke presentatie had een boodschap, soms waren het hele diepzinnige boodschappen. Maar het was ook vaak een makkelijkere, maar hele belangrijke boodschap, zoals dankjewel zeggen. Toen ik de values een jaar geleden las, vond ik het allemaal heel bijzonder, maar had ik nooit verwacht dat deze values ook echt bereikt zouden worden. Zonder dat iemand het doorheeft, worden deze values namelijk elke dag bereikt, wat echt geweldig is!

Deze week heb ik ook motivatie brieven geschreven voor Model United Nations en TEDx Youth @ Maastricht. Model United Nations is een nabootsing van de United Nations, waar leerlingen van over de hele wereld naartoe komen om te debatteren over verschillende gebeurtenissen. Het lijkt mij super leuk om daar deel vanuit te maken, maar er zijn op UWC heel veel mensen die dat willen. Ik heb daarom goed mijn best gedaan op mijn motivatiebrief. Ook heb ik een brief geschreven voor TEDx, dit is een project waar mensen ideeën delen. Dit moet gebeuren in een presentatie van ongeveer 10 minuten. Dit jaar hebben UWC leerlingen bedacht om dit evenement voor jongeren te organiseren. Aangezien dit een groot project is, waar mensen uit verschillende landen naartoe komen. Hebben ze een team nodig. Ik hoop dat ik in dit team kan komen.

Vorige week schreef ik dat we naar de burgemeester zouden gaan. Maar dat was een week verplaatst, dus ik kom nu net terug. Het was in het stadhuis van Maastricht. Een prachtig stadhuis in het midden van de stad. We werden daar heel chique ontvangen. De burgemeester was heel aardig, en was echt geïnteresseerd in ons. Hij stelde vragen en wilde graag een aantal keer langs komen op college. Ik ben samen met Desire (Uganda) terug gelopen naar het college. Zij vertelde mij over haar thuissituatie. Ze woont in een huis met 16 andere, af en toe gaat er eentje weg, en af en toe komen er weer een paar bij. Zij vertelde hierover alsof het heel normaal is. Ook vertelde ze dat het in Uganda helemaal niet raar is als je ouders overlijden. Desire kent haar biologische vader niet, ze praat heel open over alles wat er in haar leven omgaat. Het is heel bijzonder om te zien hoe verschillend alles is.

Ik heb deze week veel gehockeyd. Ik ben 3 keer naar de hockeyclub geweest, de hockeyclub zit naast de campus dus dat is heel fijn. Het is heerlijk om weer even te hockeyen. Mijn houseparent (zij zorgen dat alles op onze verdieping een beetje goed gaat) is coach van Heren 1. Hij heeft gezorgd dat ik straks mee mag trainen met Dames 4. Ik ga daarom dit bericht maar eens afsluiten, anders ben ik te laat.

Liefs,
Mies

Websites:
MUN – http://www.munish.nl/
TEDx Youth @ Maastricht – http://tedxyouthmaastricht.com/Feestje op first floor Met Oxie Onno Hoes & Desire Speurtocht

Advertenties

2 gedachten over “Het normale leven gaat weer beginnen

  1. Ben ik weer met een reactie! (Ik krijg een mailtje als je iets plaatst, weet ook niet waarom, maar wel leuk en daarom ben ik er ook weer zo vroeg bij ;))

    Ik heb ook MUN gedaan op school en het was zoooooo leuk!!!! We hadden een debat over piracy in Somalia en ik moest het land Canada vertegenwoordigen. Heel vet! Super leuk dat je weer hockeyt, zo die je maar dat je echt niet zonder hockey kan 😉

    Veel plezier en succes!!!

    Emma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s