Voorbereidingen

Kennismakingsdag

Hallo allemaal,

Vandaag was de dag waarin ik mijn jaargroep ging ontmoeten. Ik kende iedereen al een beetje via Facebook, maar het was natuurlijk heel leuk om iedereen in het echt te gaan ontmoeten (dus ook mijn co-year!!). Wij gaan met z’n vijfen naar Maastricht, maar Sebastiaan, Rebca en Jonathan wonen niet in Nederland. Dus die ontmoeten we pas later. Op deze dag zouden we meer informatie krijgen over de colleges. Een leuke dag dus!

Toen ik aankwam maakte ik kennis met iedereen. Het was leuk om iedereen in het echt te zien, maar het allerleukst was om Sophie te ontmoeten. Samen gaan wij naar Maastricht en ik merkte direct dat wij het erg goed met elkaar kunnen vinden. Heel erg fijn! Het was ook fijn om met iemand te praten die ook naar Maastricht gaat en om samen te praten over onze volgende 2 jaar.

De dag begon met alle presentaties van de leerlingen. We hadden een presentatie van ongeveer 3 minuten moeten voorbereiden waaraan iedereen je leerde kennen. Ik heb mijn presentatie gegeven met als gebruik mijn sleutelbos. Aan mijn sleutelbos hangt eigenlijk alles wat ik elke dag doe. Aan de hand hiervan had ik dus een leuk verhaaltje gemaakt over mijn hobby’s, school, familie en noem het allemaal maar op. Ook waren er mensen die dansje deden, een liedje opvoerde of een filmpje lieten zien. Allemaal erg leuk om te zien!

Daarna kregen we heel veel informatie over de colleges en de reis. Visums, bagage, problemen op luchthavens, internet en noem het allemaal maar op. Dit was voor Sophie niet heel erg relevant, omdat wij op 5 september bepakt onze trein nemen en er niet heel veel mis kan gaan.

Tijdens de lunch heb ik gezellig met iedereen gepraat en gelachen. Daarna kwam het onderwerp sex, drugs en rock & roll op het programma. Een onderwerp wat in de brugklas zorgde voor veel gelach, maar hier prima verliep. Ook hebben we geprobeerd om onze act voor op de beursuitreiking voor te bereiden. Dit liep allemaal wat minder soepel en we besloten om dit maar gewoon allemaal via Facebook te bespreken.

Er waren op deze dag erg veel alumni om te vertellen over alle colleges. Helaas waren er geen alumni van Maastricht, iets wat ik heel jammer vond. Maar de ouders van Eline (mijn second-year) waren er wel. Zij hebben ons hele leuke dingen verteld, bedankt! Volgend jaar zal ik er wel bij zijn om mijn firsties veel te vertellen over Maastricht.

Floor (USA) heeft een filmpje gemaakt van de hele dag. Hierin zijn alle leerlingen te zien, echt heel erg leuk! http://www.youtube.com/watch?v=_7siZ0KfWYU&feature=youtu.be

Dit is de hele jaargroep:
– Sophie van Baar de Knegt – Maastricht
– Jonathan Lambrinos – Maastricht
– Guyon Borgmann – USA (http://guyonborgmann.wordpress.com/)
– Samanta van der Steen – USA
– Floor Fiers – USA
– Femke Heddema – Singapore (http://femkeheddema.wordpress.com/)
– Jamie Vatcher – India (http://jamievatcher.wordpress.com/)
– Daan de Kruijf – India (http://daandekruijf.reislogger.nl/)
– Mandula van den Berg – Mostar (http://mandulamostar.wordpress.com/)
– Bono Siebelink – Mostar (http://bonosiebelink.wordpress.com/)
– Ruby Ellen Tode – Mostar
– Margot van der Sande – Costa Rica (http://margoing.wordpress.com/)
– Eleanor Denneman – Costa Rica (http://eleanorcosta.wordpress.com/)
– Saber Benjah – Swaziland (http://swazisaber.nl/)
– Roos de Moor – Swaziland (http://redemoor.wordpress.com/)
– Joliene Post – Canada (http://jolienepost.wordpress.com/)
– Cris Dekkers – Italie
– Agnes Schim van der Loeff – Italie (http://agnesschim.wordpress.com/)
– Marijn Kuizenga – Noorwegen (http://marijntonorway.wordpress.com/)
– Ruben Petit – Wales
– Daro Nakshbande – Wales (http://www.daronakshbande.wordpress.com/)
– Yousra Chaabane – Hong Kong (http://yousrachaabane.wordpress.com/)

Liefs,
Mies

Oefenen voor de beursuitreiking

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we met de hele jaargroep geoefend voor de beursuitreiking. Dit deden we bij Nanda, die ook erg betrokken is met UWC.

Ik reisde vanaf Hilversum met Sophie (Maastricht!) en Femke (Singapore) naar Heemstede. Al snel kwamen we veel andere UWC-ers tegen. Toen we waren aangekomen hebben we eerst wat gedronken en met z’n alle gepraat over van alles. Toen heel de jaargroep compleet was zijn we gaan oefenen met het lopen in volgorde. Alles moet er op de beursuitreiking namelijk helemaal perfect uitzien. Zo ook het loopje naar en op het podium. Daarna hebben we alle quotes geoefend. Tijdens het voorstellen moeten we allemaal ons namen, ons college en een quote noemen. Mijn quote is: You have to be unique, and different and shine in your own way. Sophie had bedacht dat het leuk zal zijn om met de 3 Maastrichters in een piramide te gaan staan. Huh 3 Maastrichters, er waren er toch 5? Ja, dat klopt. Helaas hebben Sebastiaan en Rebca zich afgemeld om naar UWC Maastricht te gaan. Ik vind het heel erg jammer, maar ik gun ze het allerbeste en samen met Jonathan en Sophie gaan wij de Dutchies in Maastricht vertegenwoordigen.

Na het oefenen met de quotes zijn we het lied gaan oefenen. We hadden een gezamenlijk lied voor op de beursuitreiking gemaakt. Naja, vooral Agnes had hem gemaakt (bedankt Agnes!). Het lied was op de melodie van Tie a yellow ribbon round the oak round tree. Dit is de tekst van het lied:

We’re leaving home, we want to go
To new places learning things we don’t yet know
The world must be protected and we can cause we’re in touch
That is why we want to say
Thank you very much
Thank you very much

Whoa, we’ll be a member of U W C
We’ll be gone two years
To achieve our dreams
Inspired by ideals of UWC
Intercultural
Only peaceful
With integrity
Through action and representation of-our own-coun-try

We hope to pass our IB
With service, action, creativity
We’re gonna love the feeling,
Of our brand new place to be.
Open views and also the new people we will meet
So thank you extrem’ly

Whoa, we’ll be a member of U W C
We’ll be gone two years
To achieve our dreams
We want to thank our sponsors for this possibility
Intercultural
Only peaceful
With integrity
We globalise together to lóve and world-wide peace

Nog niet iedereen kende het lied uit zijn hoofd maar het ging prima. We hadden gelukkig Jamie (India) in onze groep en zij kon ons allemaal erg goed helpen. Daarna zijn we gesplitst in groepjes, sommige oefenden het cabaret en ik oefenden bij het dansje. Sophie en Femke hadden een hele leuke choreografie gemaakt. Dus die hebben we allemaal een beetje geleerd.

Na alles herhaald te hebben kwam het leukste van de hele dag: het strand! We zijn met een deel van de jaargroep naar het strand in Zandvoort gegaan wat echt super leuk was. Ik heb zelfs gezwommen (wat echt heel erg koud was). De tijd op het strand ging echt heel erg snel voorbij, maar ik merkte wel dat we nu al heel close zijn geworden met de jaargroep. Iedereen kan het heel goed met elkaar vinden en dat geeft een fijn gevoel. Na een lang afscheid is iedereen in de trein gestapt om naar huis te gaan. Ik kan gelukkig altijd met Sophie en Femke reizen, wat het veel gezelliger maakt.

Liefs,
Mies

Afbeelding

 

Beursuitreiking!

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik echt een geweldige dag gehad! Wat was dit bijzonder en super leuk. De beursuitreiking, wauwww! Samen met Femke (Singapore) en Joliene (Canada) zat ik om 07:33 in de trein richting het Vredespaleis in Den Haag.

Toen we om 9 uur aankwamen hebben we daar het dansje geoefend terwijl wij een groot publiek aan Japanners met Ipads hadden. Heel veel Ipads! Het oefenen verliep allemaal niet heel praktisch, omdat er elke 5 minuten wel iemand van de jaargroep aan kwam lopen die natuurlijk ontvangen moest worden.

Op een bepaald moment kwam er ineens een jongen naast ons staan en begon tegen ons te praten. Chris (Italie) en ik keken elkaar aan en gingen weer door met dansen. Maar een paar seconde later realiseerde ik dat dat Jonathan moest zijn. Mijn co-year! Dus ik stel me voor en maak een praatje met hem. Ondertussen was heel de jaargroep er ook omheen komen staan om zich voor te stellen. Jonathan woont in Aruba, dus we hadden hem nog nooit ontmoet voor de beursuitreiking.

Om 10 uur zijn we met z’n alle door de douane gegaan en hebben we de locatie bekeken. Ook zijn we toen direct begonnen met oefenen, wat best prima ging. En omdat iedereen al vroeg in de trein zat hebben we rond 11 uur al een soort van lunch gehad. Met heerlijke koekjes die maar aangevuld werden. Ook kregen we onze prachtige oranje polo’s.

Rond 2 uur kwamen alle sponsoren, familieleden, docenten en alumni. Mijn ouders, broertje en zusje waren er. We mochten ook een docent meenemen en ik had daarvoor mevrouw Mohrmann gekozen. Echt heel erg leuk dat zij wilde komen! Ik heb hier kennis gemaakt met mijn second years en met ouders van leerlingen. Toen iedereen na een uur binnen was moest alleen de koning nog komen. De koning? Jaaa, de koning! Koning Willem-Alexander heeft op UWC Atlantic in Wales gezeten en is nu beschermheer van het UWC. Wij waren allemaal keurig in een rij gaan staan en mochten hem allemaal een hand geven. Na een kort praatje is hij naar binnen gegaan en zijn wij in een rij gaan staan om 5 minuten later onder luid applaus naar binnen te stappen. Wat was dat leuk zeg! Wij liepen naar onze stoelen terwijl we een daverend applaus kregen. Ik bleef maar lachen op dat moment!

Toen waren er een aantal mooie speechen. Ik was vooral heel erg onder de indruk van de speech van Asad Jamal Malik vond ik heel erg mooi. Hij is een Pakistaanse jongen die nog nooit buiten zijn stad in Pakistan was geweest, totdat hij werd geselecteerd voor UWC Maastricht. Hij verwoorde dit zo mooi, en af en toe zo grappig. Dat het een geweldig verhaal werd.

Aan het einde was het de beurt aan ons. We stelde ons voor doormiddel van de quotes en kregen onze beurzen. Ook deden we het dansje, wat erg goed ging. Het cabaret, wat echt super leuk was, omdat er interactie met het publiek was. Bono, Daan en Marijn deden een Jazz Combo en als allerlaatste deden we het lied. Het lied zongen we met z’n alle heel erg vals, maar het was  leuk om te doen.

Toen het officiële gedeelte afgelopen was zijn we naar buiten gegaan voor een gezamenlijke foto met de Koning. Ik had heel veel geluk, want ik mocht naast de Koning staan 🙂 Daarna hebben we een borrel gehad in het vredespaleis met alle gasten. Ik heb gepraat met veel sponsors die stuk voor stuk een prachtig verhaal hadden. Ook heb ik Douwe ontmoet, hij heeft mij eigenlijk enthousiast gemaakt voor UWC en het was heel leuk om hem weer eens te zien. Het was heel erg bijzonder om met zo veel bijzondere mensen in een ruimte te staan. Iedereen had wel een verhaal. Het was leuk om even met de Koning te spreken, omdat je verwacht dat hij heel anders is dan andere. Wat, ondanks zijn bijzondere functie, natuurlijk heel erg meevalt.

Als laatste deze dag zijn we met alle first-years, second-years and third-years gaan eten bij Garoeda. Tijdens dit maal heb ik denk ik wel 5 glazen water op, zo heet was het. Maar dat maakt natuurlijk niets uit, want het was super gezellig!

Deze dag heb ik heel de dag met een lach op mijn gezicht gelopen en besefte ik me dat het echt geweldig is dat ik geselecteerd ben om naar Maastricht te gaan. Ik had eerst nogal mijn twijfels over Maastricht, maar na deze dag voelde ik me zo vereerd dat ik deel uit mag maken van UWC. Ik zal deze dag nooit meer vergeten en ik vond het echt helemaal geweldig!

Liefs,
MiesAfbeelding

 

Sleepover en ALV 

Hallo allemaal,

Dit weekend hadden we de sleepover. Dit was bij Daan, in Oisterwijk (Bedankt Daan!) We hebben het op de sleepover echt heel erg gezellig gehad. We hebben eerst gebarbecued. Ik heb nog nooit zo hard gelachen tijdens een diner. De meest absurde verhalen kwamen boven borrelen. Vooral Sophie had veel leuke verhalen, dus dat gaat wat worden in Maastricht! Het was echt heel erg leuk.

We hebben ook besloten wie de year representatives werden. Year representatives zijn een jongen en een meisje die de communicatie van heel de jaargroep een beetje op gang houden. Zij organiseren bijvoorbeeld een ontmoeting tijdens Kerstmis. Bij ons zijn dit Femke (Singapore) en Daan (India) geworden. Ik denk dat zij deze rol goed in vervulling kunnen brengen.

Over naar de sleepover: na een gezellige avond zijn we rond 4 uur in slaap gevallen. Maar Jonathan was vergeten zijn wekker uit te zetten, waardoor we om 7 uur allemaal wakker waren. Samen met Sophie ben ik rond half 10 in de trein gestapt om terug naar Hilversum te gaan. Sophie wilde namelijk nog leren en ik had de verjaardag van Laura die 16 werd. Wat trouwens heel gezellig was.

Om half 5 begon de ALV barbecue. Eerst zijn we bij een oud leerling van Amerika geweest. Er zijn namelijk ook dingen die niet leuk zijn op het college. Hier heeft zij ons mee geholpen. Toen zijn we naar een heel erg mooi kantoor gegaan. Waar we onszelf hebben voorgesteld aan alle alumni. Daarna hebben we heerlijk gegeten en gepraat met alle second-years en third-years.

Dit was ook de laatste keer dat we de jaargroep zouden zien voordat we allemaal vertrokken. Na een lang afscheid zijn Femke, Marijn, Queeny, Emma, Daro, Bono en ik naar het station gegaan. Het begon keihard te regenen dus zijn we met z’n alle in de bus gegaan. Waar Bono en ik nog een deal met de buschauffeur hadden gemaakt, waardoor we samen met 1 kaartje konden reizen.

Het was dus weer een geweldig UWC weekend! Nu is het wachten tot 5 september: ons vertrek!

Liefs,
Mies

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s